Make your own free website on Tripod.com

 

Blackboard.com

Elektronisch leren met Blackboard

Blackboard is een uitgebreid en flexibel e- Learning systeem, waarbij het gebruiksgemak voor de docent en student centraal staat.

Deze elektronisch leeromgeving kan gezien worden als het schakelstuk tussen het primaire en het secundaire proces. Op basis van internettechnologie integreert Blackboard het onderwijsproces met de administratieve beheersomgeving.

Blackboard neemt wereldwijd een vooraanstaande positie in op het gebied van elektronische leeromgevingen. Het systeem onderscheidt zich door een hoge mate van gebruiksgemak en onderhoudsvriendelijkheid. De bedrijfsfilosofie en –omvang van Blackboard maakt het mogelijk nieuwe ontwikkelingen te initiëren en te bekostigen.

Docenten kunnen via Blackboard elektronisch hun lesstof aanbieden, toetsen afnemen en communiceren via e-mail en chatboxes met de studenten. Studenten kunnen ondermeer plaatsonafhankelijk gebruik maken van de elektronische lesstof, een planning maken, het rooster inzien, toetsen maken en de behaalde resultaten bekijken. Het werken in (inter)nationale onderwijsprojecten wordt met ELO een stuk eenvoudiger.